Vorige Beginpagina Volgende

Referenties

Henk Sinnema uit Heerenveen, eigenaar van een Sint Bernard schrijft:

Met hulp van Jacqueline.

Bijna 1-jaar geleden is onze Sint Bernard (Astor) geopereerd aan beide heupen. Het waren noodzakelijke operaties. Op advies van onze dierenarts zouden deze operaties het best in Utrecht kunnen plaats vinden. Zo gezegd, zo gedaan. Nog een advies dierenarts; zorg voor (dieren) fysiotherapie voor een betere herstel. Wij nog even informeren, wie zouden we daarvoor kunnen vragen. Daarbij viel de naam van Jacqueline Stap. Zij had een dierfysiotherapie praktijk. Zonder enige twijfel, bellen dan maar. We hebben Jacqueline uitgelegd wat er met Astor aan de hand was. Was niet zoveel overreding kracht voor nodig om haar te visiteren en dus gelijk een afspraak gemaakt.

Het was prachtig om te zien dat herstel duidelijk zichtbaar was. Astor was ook een jonge hond en dat is natuurlijk daarbij een 'goede' combinatie. In het begin waren de behandelingen zo rustgevend dat Astor de rest van de dag sliep. Van latere oefeningen werd hij zo moe dat hij de gehele verdere dag 'niet aanspreekbaar' was. Is ook het verdienste van Jacqueline mee.

Astor heeft meen ik een 20-tal behandelingen gehad. Hij huppelt thans weer rond als een jonge hond, prachtig om te zien. Dit alles is ook mede de verdienste van Jacqueline Stap. Onze dank is dan ook 'groot'.

Henk en Afke
Poot AstorMarja Smits uit Opende, eigenaar van een Fries paard schrijft:

Jacqueline heeft Paul,

een friese ruin van 23 jaar, behandeld. Met Paul is vroeger veel gewerkt en hij heeft veel wedstrijden op Z2 niveau gelopen. Dat ik Jacqueline heb laten komen, komt omdat ik de goede resultaten bij een ander ouder paard gezien heb. Die binnen korte tijd veel soepeler en makkelijker bewoog. Paul was ook nogal stijf en af en toe achter wat onregelmatig. Na vier behandelingen is Paul veel soepeler en losser in alle drie zijn gangen geworden. En doet de dressuuroefeningen nog met het grootste gemak. Hij heeft onlangs zelfs een buitenrit van vier uren meegelopen, waar hij tot op het laatst nog overijverig meeliep en er de volgende dag(en) ook helemaal niet stijf van was. Paul had op zijn rug ook een werveltje dat een stukje uitstak boven de andere wervels. Dit is ook na de behandelingen hersteld. Nu liggen alle wervels weer gelijk. Ik vind dat Paul veel baat heeft gehad van de therapie.

Marja SmitsJolanda Jongsma uit De Wilp, eigenaar van een kruising tussen een poedel en een snautzer schrijft:

Ik wil je echt super bedanken

voor de behandeling van Carrera! We zijn echt heel erg blij want eindelijk na 4! jaar kunnen we weer behendigheid doen! Carrera doet het erg goed en vindt het geweldig. Het is weer een gelukkig hondje. En eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat we ooit weer samen zouden sporten... Want volgens de dierenarts was de kreupelheid van Carrera een ouderdomskwaal en zou alleen maar met de jaren erger worden. En moet je hem nu eens zien! Groetjes Jolanda en heel veel vreugde dansjes van Carrera.Sietse en Alie Keizer, eigenaren van een labrador schrijven:

Onze labrador

was ongeveer 7 maanden toen hij begon te kreupelen. Eerst de linkervoorpoot daarna de rechtervoorpoot. Dit wisselde zich af. Na vele dierenartsen bezoeken, medicatie, dierenziekenhuis en de vele fotos kon niemand iets vinden en was de hond uitbehandeld.

We gaven niet op en hebben toen zelf een dierenfysiotherapeut gezocht. En hebben we Jacqueline Stap gevonden, die vrij snel een huisbezoek bracht. Zij concludeerde dat de hond allergisch is voor gluten. En daardoor veel ingewanden daar op reageerden en dus niet goed functioneren. Dit heeft een negatieve invloed op het bewegen van de voorpoten. Dat was duidelijk.

We hebben onze hond op glutenvrijvoer gezet en na 5 behandelingen (IMT en osteopathie) hebben we een vrolijke gezonde hond, die goed loopt.

We danken Jacqueline daar heel erg voor.Anneke Hamstra, eigenaar van een IJslands ruin schrijft:

Mijn zesjarige IJslands ruin Skjóni

liep wat onregelmatig: zijn ene achterbeen deed minder goed mee dan het andere. Ook struikelde hij nogal eens. Omdat ik graag zorgvuldig te werk wilde gaan bij het inrijden van dit jonge paard zocht ik een fysiotherapeut en kwam uit bij Jacqueline. Zij heeft zijn rug behandeld en mij oefeningen meegegeven om met hem te doen, zowel TTouch als met balkjes. Zo werd hij zich al snel beter bewust van zijn lichaam en daardoor ook zekerder van zichzelf – wat ook onder het zadel goed te merken was aan het vertrouwen waarmee hij mij droeg.

Na vier behandelingen en tussendoor oefenen loopt hij nu uit zichzelf mooi recht onder het zadel en heeft hij geen last meer van ongelijke achterbenen. Het is jammer dat er geen ‘voor’ en ‘na’ filmpjes zijn gemaakt, dan zou je goed kunnen zien hoe hij veranderd is van een paard dat uit meerdere stukken leek te bestaan in één stabiel geheel.

De oefeningen kan ik mooi blijven gebruiken om hem in zijn verdere ontwikkeling te ondersteunen. Bedankt Jacqueline!Ria Bakx, eigenaar van een Fjord schrijft:

Jacqueline is bij ons gekomen

omdat onze fjord vast zat in zijn rug en heupen. De masseur kon dit niet oplossen. Zij is een aantal keren geweest om hem te behandelen. En wij moesten zelf oefeningen met hem doen. En we hebben oefeningen gekregen om hem met rijden los te houden. Hierdoor is hij erg vooruit gegaan. Hij loopt nu heel ontspannen.


Copyright JS 2021