Vorige Beginpagina Volgende

Wie ben ik.


Foto van dierenfysiotherapeut Jacqueline Stap Mijn naam is Jacqueline Stap en sinds 2000 ben ik officieel dierenfysiotherapeut.

Al mijn hele leven lang ben ik bezig met dieren. Ik heb onder andere op pony’s gereden en zadelmak gemaakt. Als er een hond, poes of een ander dier bij iemand in huis was, ging ik er meteen op af. Door een artikel in de krant kwam ik op het idee om dierenfysiotherapeut te worden. Na de havo ben ik begonnen met de opleiding tot fysiotherapeut zodat ik daarna de opleiding tot dierenfysiotherapeut kon gaan volgen.

Als bijbaantje werkte ik op een entrainement. Daar ben ik begonnen met het verzorgen van de paarden. Daarna ook sulky rijden en monté. Tijdens beide studies heb ik hier de eerste beginselen van de dierfysiotherapie geoefend.

Na deze tweejarige opleiding kon ik echt van start. Dat was in Groningen en omstreken, omdat ik daar woonde. Door tijdgebrek (studie manuele therapie, verbouwen, kinderen krijgen e.d.) moest ik jammer genoeg de dierfysiotherapie staken.

Nu de kinderen naar school gaan, is de tijd gekomen om mijn hart weer te volgen en de dierfysiotherapie te starten.

Het is een goede keuze geweest om mijn hart te volgen. In de afgelopen jaren heb ik steeds meer klanten gekregen met goede resultaten. Dat doet je goed. In 2014 is een aantal dingen veranderd. Ik ben gaan samenwerken met Sylvia Haveman. Hierdoor heb ik nu een praktijkruimte tot mijn beschikking met een aquatrainer voor honden. Het aantal behandelmogelijkheden is hierdoor toegenomen. Door de aquatrainer kan ik nog beter honden revalideren na bijvoorbeeld een operatie. Verder heb ik meer oefenmateriaal tot mijn beschikking. Het meest spannende moment was dat ik mijn baan heb opgezegd en nu mijn volledige aandacht kan richten op de dierfysiotherapie.


Copyright JS 2021